A tejet felforralom, hozzáadom a vajat, a sót és 2 kávéskanál cukrot. Folyamatos keverés közben beleöntöm a búzadarát, és takaréklángon addig főzöm, amíg sűrű, krémes állagot nyerek. Félreteszem, hogy kihűljön (ha gyorsítani szeretnék, akkor átkanalazom egy nagy tálba, hogy a tál is hűtse)
Egy tűzálló tálat kivajazok és meghintem zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra (légkeveréssel 190 ºC). A tojássárgáját habosra keverem a maradék kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verem.
A kihűlt darához lágyan hozzákeverem először a tojássárgájás keveréket, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is. A formába öntöm és 30 perc alatt aranybarnára sütöm. A tavaly elrakott fahéjas szilvalekvárommal nagyon finom volt, de bármilyen savanykás lekvár passzol hozzá.

