A tejet felforralom, hozzáadom a vajat, a sót és 2 kávéskanál cukrot. Folyamatos keverés közben beleöntöm a búzadarát, és takaréklángon addig főzöm, amíg sűrű, krémes állagot nyerek. Félreteszem, hogy kihűljön (ha gyorsítani szeretnék, akkor átkanalazom egy nagy tálba, hogy a tál is hűtse) Egy tűzálló tálat kivajazok és meghintem zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra (légkeveréssel 190 ºC). A tojássárgáját habosra keverem a maradék kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verem.  A kihűlt darához lágyan hozzákeverem először a tojássárgájás keveréket, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is. A formába öntöm és 30 perc alatt aranybarnára sütöm. A tavaly elrakott fahéjas szilvalekvárommal nagyon finom volt, de bármilyen savanykás lekvár passzol hozzá.

Date
ápr, 07, 2020

A tejet felforralom, hozzáadom a vajat, a sót és 2 kávéskanál cukrot. Folyamatos keverés közben beleöntöm a búzadarát, és takaréklángon addig főzöm, amíg sűrű, krémes állagot nyerek. Félreteszem, hogy kihűljön (ha gyorsítani szeretnék, akkor átkanalazom egy nagy tálba, hogy a tál is hűtse) Egy tűzálló tálat kivajazok és meghintem zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra (légkeveréssel 190 ºC). A tojássárgáját habosra keverem a maradék kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verem.  A kihűlt darához lágyan hozzákeverem először a tojássárgájás keveréket, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is. A formába öntöm és 30 perc alatt aranybarnára sütöm. A tavaly elrakott fahéjas szilvalekvárommal nagyon finom volt, de bármilyen savanykás lekvár passzol hozzá.

A tejet felforralom, hozzáadom a vajat, a sót és 2 kávéskanál cukrot. Folyamatos keverés közben beleöntöm a búzadarát, és takaréklángon addig főzöm, amíg sűrű, krémes állagot nyerek. Félreteszem, hogy kihűljön (ha gyorsítani szeretnék, akkor átkanalazom egy nagy tálba, hogy a tál is hűtse)
Egy tűzálló tálat kivajazok és meghintem zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra (légkeveréssel 190 ºC). A tojássárgáját habosra keverem a maradék kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verem. 
A kihűlt darához lágyan hozzákeverem először a tojássárgájás keveréket, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is. A formába öntöm és 30 perc alatt aranybarnára sütöm. A tavaly elrakott fahéjas szilvalekvárommal nagyon finom volt, de bármilyen savanykás lekvár passzol hozzá.

Neubauer Judit

Leave a comment

AZ EMLÉKEK ÍZÉRŐL

Az Emlékek Íze egy kis vidéki ebédlőasztal a Bakonyban, ahol időnként összetalálkozunk, bárhol is legyünk a világban. Beszélgetünk, főzünk és olyan ételeket kóstolgatunk, amelyek íze régi emlékeket idéznek fel, aztán újakat teremtenek. Neubauer Judit vagyok, szakács, ételfotós és szenvedélyes élet és ételimádó. Jó, hogy itt vagy!

Az Emlékek Íze konyhájából a postafiókodba