Gasztro workshopok a Bakony szívében

Régi vágyam valósul meg azzal, hogy 2025 októberében elindulnak az Emlékek Íze Gasztroműhely workshopjai, amelynek egy százéves bakonyi kis ház ad otthont, az Emlékek Íze Vendégház, ahol akár a sparheltből pattogó tűz mellett főzhetünk, süthetünk, miközben a lemezjátszón cserélgetjük a bakelit lemezeket. 🙂

Mire számíthattok, ha részt vesztek a Gasztroműhely egyik workshopján?

Minden workshop alkalmával egy meghatározott témát járunk körül, nagyon kicsi, 4 fős csoportokban, hogy megosszam Veletek azt a tudást, amit az elmúlt húsz évben a gasztronómiáról konyhán belül is kívül megtanultam. Mivel kicsi a csoport, mindenkire jut idő és figyelem. Mi nem csak az előre meghirdetett menüre fogunk koncentrálni, a témát mélységében igyekszünk majd körbejárni, és elsajátítunk majd mindig a témához kapcsolódó technikákat, amivel reményeim szerint számotokra is kitágul ez a csodálatos világ, amit szenvedélyesen szeretek. 🙂

vidéki gasztro workshopok az Emlékek Íze Gasztroműhelyben
Infó: emlekekize@emlekekize.hu
vidéki gasztro workshopok az Emlékek Íze Gasztroműhelyben
Infó: emlekekize@emlekekize.hu
vidéki gasztro workshopok az Emlékek Íze Gasztroműhelyben
Infó: emlekekize@emlekekize.hu

A 2025. év témái és időpontjai:

Belemerülünk a technikába, mindenki elkészíti a saját kenyerét, amit otthon ki tud sütni, illetve egy saját kovásszal térhettek haza. Amíg kel a tészta, és épp nincs dolgunk, olyan dolgokat készítünk, amire az etetésből megmaradt kovászt felhasználhatjátok, illetve ebédre is készítünk valamit, hogy ne maradjunk éhesek a nagy munkában. Ez egy különleges workshop lesz, mivel a kovászos kenyér készítése hosszadalmas, így kb. 6 órás időtartamra lehet számítani.

A részvételi díj 39.000 Ft/fő

November 22. Karácsonyi készülődés 1. workshop-9.30-kb. 13.00- BETELT!

Család/gyerekbarát ételeket készítünk, amiből össze tudjátok állítani a karácsonyi menüt, és amelyeket jól elő lehet készíteni, hogy az ünnep tényleg saját magunknak is ünnep legyen. Kaptok egy kész tervet is, hogy mit mikor kell beszerezni, előkészíteni, hogy minden időre elkészüljön.

A részvételi díj 35.000 Ft/fő

December 6. Karácsonyi készülődés 2. workshop9.30-kb. 13.00 – BETELT!

Karácsonyi süteményeket készítünk, amit elosztunk a résztvevők között. Ami biztos, hogy az egyik a bejgli lesz, négy rudat készítünk majd, hogy mindenki egyet haza tudjon vinni, plusz a többi süti, így amellett hogy együtt vagyunk és jó hangulatban készülünk az ünnepekre, már egy alap süti készletetek lesz.

A részvételi díj 35.000 Ft/fő

2026/ 1. negyedév programjai:

2026. Január 23. Teljes kiőrlésű lisztek, ősgabonák workshop9.30-kb. 13.00

Januárban a teljes kiőrlésű lisztek és az ősgabonák lesz a téma. Tanulunk arról, hogy melyik mire használható, készítünk teljes kiőrlésű lisztekből különböző tésztákat, megosztom a résztvevőkkel a kedvenc teljes kiőrlésű palacsinta receptemet, illetve pelyhesítünk zabot és készítünk csokis granolát, amit aztán haza is lehet vinni. A malom jön velem, a lisztet magunk őröljük majd.

A részvételi díj 35.000 Ft/fő

2026. február 14. Csokoládé workshop9.30-kb. 13.00

Arra gondoltam, hogy a didergős, sötét utolsó téli hónapot meg kéne édesítenem, ezért a téma a csoki lenne, mindenféle csokis dolgot készítenénk, és közben forró csokit kortyolgatnánk.

A részvételi díj 35.000 Ft/fő


Jelentkezés és információ:

Jelentkezni az alábbi email címen tudtok a dátum, létszám megjelölésével. Örülök, ha azt is megírjátok, hogy milyen téma érdekelne még Titeket a jövőben. 🙂

Email: emlekekize@emlekekize.hu

További információ: Neubauer Judit 06 30 2771517


Rólam

Közgazdászként végeztem 2004-ben, majd egy multicégnél kezdtem meg a pályámat rendezvényszervezőként, de hamar kiderült számomra, hogy a gasztronómia lesz az én valódi hivatásom. 2010-ben elvégeztem a szakács képzést, a francia Lenôtre Akadémia kihelyezett budapesti oktatásán egyedüli nőként szereztem diplomát. New Yorkban a French Culinary Institute-nál a kézműves kenyerkészítésről tanultam, a Les 5 Sens étteremben Avignonban gyakornokoskodtam, majd 2011-ben megnyitottam a saját provence-i bisztrómat, a Bistro 181-et Pest szívében. A bisztró döbbenetes gyorsasággal a budapesti legjobbak közé emelkedett, hetekig vezette a Tripadvisor budapesti listáját, belekerült a Lonely Planet útikönyvébe, írt róla számos magazin, sütöttem-főztem Mautner Zsófi műsorában, az m1 Családbarát magazinjában, beszélgettünk róla a Kossuth Rádióban és közben reggel a piacon kezdődött a napom és éjjel a bisztróban végződött.

2 év után úgy éreztem, a bisztró az egész lényemet kívánja és szeretnék még többet látni a világból és mindenekelőtt tanulni, így nagyon nehéz döntés után 2014-ben bezártam a bisztrót és Spanyolországba költöztem, ahol egy kézműves pékségben cukrászként dolgoztam, miközben a tulajdonos pékmestertől ellestem a kovászos kenyerek csínját-bínját.

2015-ben hazatértem Bándra, egy bakonyi kis faluba, ahol a nagymamám született és nőtt fel. A célom egy volt, új életet adni a régóta magára hagyott százéves parasztháznak és a hozzá tartozó gyümölcsösnek, és elkezdeni feldolgozni és rögzíteni a családi recepteket, még élő nagymamám és édesanyám segítségével. A projekt az Emlékek Íze nevet kapta, amelyet magyarul és angolul írtam, és amely keretében több, mint 120 régi receptet dolgoztam fel. A blog anyagából 2022-ben könyv készült, amely Németországban jelent meg a Hölker Verlag gondozásában. 2023-ban pedig a férjemmel megnyitottuk az Emlékek Íze Vendégházat Bándon.

A gasztroműhely ennek a szerelemprojektnek a megkoronázása.

Fotók:

workshop fotók: Kocsándy Lilla/L’Art Photo

ételfotók: Neubauer Judit

Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!